Veel gestelde vragen rondom remblokken
Wil je meer te weten komen over remblokken? Op deze pagina lees je de meeste gestelde vragen over remblokken en de antwoorden daarop.
Hoe lang gaan remblokken mee?
Hoe lang remblokken mee gaan is afhankelijk van je rijstijl. Onder normale omstandigheden gaan remblokken ongeveer 50.000 km mee. Rij je veel snelweg? Dan rem je minder en rij je er meer kilometers mee. Rij je alleen maar binnendoor? Dan rem je vaker en gaan ze relatief korter mee. Sportieve rijder, zware auto of rij je vaak met zware bagage of een aanhanger/caravan? Reken er dan op dat je remmen aanzienlijk korter mee kunnen gaan. Overweeg in dat geval de hogere kwaliteit van Brembo.
Wanneer moet ik mijn remblokken vervangen?
Remblokken moet je vervangen wanneer de minimale dikte bereikt is. Dit wordt vaak aangegeven door een lampje op je dashboard. Deze wordt aangestuurd door middel van een slijtindicator. Heb je geen lampje voor de remmen op je dashboard? Dan kan het zijn dat de remblokken op je auto zijn uitgerust met een akoestische slijtindicator. Zoals de naam al doet vermoeden zullen de remblokken een scherp schurend metaal geluid maken zodra deze versleten zijn. Dit is duidelijk hoorbaar.
Hoe moeilijk is het monteren van nieuwe remblokken?
Als je voor het eerst remblokken gaat vervangen kan het een grote klus lijken. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Ben je een beetje handig en heb je een krik, staalborstel en een dopsleutelset met torx en inbus? Dan is het vervangen van remblokken goed te doen. Neem er de eerste keer 1,5 uur de tijd voor. Doe je het vaker dan heb je aan een half uur per wiel al snel genoeg. Geen brug tot je beschikking? Zorg voor een stabiele ondergrond zodat je krik stevig staat. Bekijk ook onze uitgebreide handleiding voor meer uitleg en tips rondom vervangen van remblokken.
Heb ik garantie op deze remblokken?
Jazeker! We geven standaard 2 jaar garantie op al onze producten. Remonderdelen zijn slijtage producten. Uiteraard zit er op normale slijtage van de remdelen geen garantie.
Moet ik de remschijven ook vervangen als ik nieuwe remblokken monteer?
Dat is niet altijd nodig. Remblokken gaan minder lang mee dan remschijven en slijten bovendien op de remschijf. Daarom is het bij remblokken niet nodig om ook gelijk de remschijven te vervangen. Zoals andersom wel het geval is. Natuurlijk wil je wel voorkomen dat je 10.000 km later toch je remschijven moet vervangen en daarom ook weer nieuwe remblokken moet plaatsen. Dus kijk voordat je de remblokken gaat bestellen ook gelijk of de remschijven aan vervanging toe zijn. Dat kan je weer een besparing opleveren in de toekomst.
Moet ik nieuwe remblokken inremmen?
Ja, remblokken moeten altijd inwerken op remschijven. Bij het rijden zul je aan het begin misschien merken dat de auto iets minder goed remt dan je gewend bent. Dit komt omdat de remblokken en remschijven nog op elkaar moeten inslijten. Dit proces noemt men inremmen. Het is belangrijk dat je de eerste 100km de remmen niet te heet laat worden. Dit voorkom je door niet te bruut te remmen. Anders kunnen de remblokken verbranden en neemt het remvermogen af.
Hoe kan ik de levensduur van remblokken verlengen?
Remblokken zijn zo samengesteld dat ze zeer langzaam slijten. Gemiddeld gaan remblokken zo’n 50.000 km mee. Veel, lang en hard remmen zorgt voor een versnelde slijtage van de remblokken. Wil je het maximale uit je remmen halen? Zorg er dan voor dat je je nieuwe remmen de eerste 100 km rustig inrijdt. Anticiperen en de auto uit laten rollen in plaats van veelvuldig remmen zorgt ook voor een langere levensduur.
Meer veelgestelde vragen en antwoorden lezen?
Meer handige tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over:
- Veelgestelde vragen over remschijven
- Veelgestelde vragen over remblokken
- Veelgestelde vragen over remklauwen
- Veelgestelde vragen over remslangen
- Veelgestelde vragen over remschoenen
- Veelgestelde vragen over remtrommels
- Veelgestelde vragen over wielremcilinders
- Veelgestelde vragen over hoofdremcilinders
- Veelgestelde vragen over remkrachtverdelers
- Veelgestelde vragen over wiellagers
- Veelgestelde vragen over wielnaven
- Veelgestelde vragen over ABS-sensoren
- Veelgestelde vragen over draagarmen
- Veelgestelde vragen over fuseekogels
- Veelgestelde vragen over spoorstangeinden
- Veelgestelde vragen over axiaalkogels
- Veelgestelde vragen over spoorstangen
- Veelgestelde vragen over remvloeistof